A mai szlovákia területén található (egyébként magyar község) Nyitrába volt jelenése a csapatnak ma délután három órakor. Játékosaink zöme kissé fáradtan sétált be az öltözőbe, nem beszélve a próbajátékosokról, kiknek úgy kell bizonyítaniuk, hogy még nem álltak át (6-7 órával korábban van most, mint Magyarországon). Prukner László teljesen támadó fölállásban küldte ki fiainkat a pályára, kiket nagyjából 300 néző buzdított. Csapatunk az első sípszó előtt így vonult föl a pályára, mely abszolút jó állapotban volt:

Haber – Balog, Csizi, Rodi – Sosa, Stanity, Rósa, Józsi – Schembri, Heinz, Morales

A nyitraiak ívelgetős fociját védelmünk jól hatástalanította. Ha esetleg valahogy helyzetbe kerültek a tótok, akkor Haber védett nagy bravúrral. Az első negyedóra nem hozott sok izgalmat, de máltai hálóőrünket megdolgoztatták párszor. Később Moralesnek, fiatal támadónknak volt két nagy helyzete. Előbb a védőkön túljutva tört kapura, de Lukas Hrosso mentett, majd helyzetbe kerülése után egy védő fölrúgta. Szurkolóink egyszerre kiabáltak büntetűért, de a bíró nem teljesítette a fanok kérését: a -jogog- 11-es elmaradt.

A félidő további perceiben is mi domináltunk, ennek meg is lett az eredménye! Schembri lőtt egy gólt a 22. percben! Ekkor elkezdtünk rohamozni, Heinz, Sosa és a "gólszerző" előtt is akadtak lehetőségek. Aztán kiengedtünk, s kiegyenlítődött a mérkőzés. A nyitraiak sok labdát eladtak, azonban mi sem tudtunk komolyabb helyzeteket kialakítani. Néha látványos elemekkel színeztük játékunkat, melyet közönségünk tapssal jutalmazott. A szünetben tehát egy gólos előnnyel mentünk.

A mester megváltoztatta a csapat összeállítását.

Ranilovic – Dragó, Tutó, Kuli – Tóth, Maróti, Birge, Junior – Morales, Hassan, Schembri

A második félidő nem hozott annyi izgalmat, mint az első. A színvonal alábbhagyott, s a játékosok is inkább az ellenféllel voltak elfoglalva, nem a labdával. Inkább a szlovákok támadtak, két nagy helyzetük volt, de Junior mentett kritikus pillanatban. Vezetőedzőnk újra cserélt.

Marko – Morales, Dragó, Tutority, Junior – Tóth, Maróti, Birge, Kuli – Hassan, Schembri.

Egy kicsit jobb lett a játék, de azért hiányérzetünk még mindig akadt. Junior megint hatalmasat mentett, neki köszönhetjük -java részt- a meccset. Akadt még Schembri előtt lehetőség, de nem élt vele.

A meccs befejeztével kijelentehetjük, szerencsésen, de győztünk. Próbajátékosaink közül Hassa, a támadó alig találkozott a labdával. Valószínűleg rá nem fog számítani Prukner a tavasz során. Birge szürke volt, Szabadkán jobban ment neki a játék. Sosa sem nyújtotta élete formáját, de voltak jó passzai, jó cselei.

A bejegyzés trackback címe:

https://fradifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr822624063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása